Stikort over Sejs-Svejbæk med markerede stier og ruter, udgivet af Sejs-Svejbæk Lokalråd og revideret pr. december 2017. I maj 2013 blev en trykt udgave husstandsomdelt med Foreningsnyt. Kortet blev første gang udgivet i 2008, og i 2013 er stierne blevet navngivet og der er kommet et par nye mål for vandreture. 2017-udgaven er opdateret med veje i Svejbæk Nord.

Himmelbjergruten er en vandrerute rundt om søerne, som Sejs-Svejbæk Lokalråd har været partner i etableringen af, se mere her. Vær opmærksom på, at det på stykket mellem Linå Vesterskov og Gl. Laven er forbudt at cykle. Se kortet.

Der er desuden vandreruter i Nordskoven, se Naturstyrelsens hjemmeside om Silkeborg-skovene.

Ligeledes er der etableret en Mountainbike-rute i Nordskoven, se kortet. Vær opmærksom på de restriktioner, der er for mountainbikere, jf. Naturstyrelsen Søhøjlandets artikel af 16. juni 2012. Se gode tips til, hvordan man bruger skovene aktivt og med omtanke på Naturstyrelsens hjemmeside.

Geodatastyrelsen har forskellige muligheder for gratis dowload af nye og gamle kort.

Stierne i lokalområdet har officielle navne - se Silkeborg Kommunes webkort. Læs ligeledes om vedligeholdelsesforpligtelserne.

Botanisk Have i Aarhus har udgivet denne fine naturguide om Sejs Hede og naturen ved Sindbjerg og Stoubjerg: Sejs Hede - naturguide (2015)

Læs mere om bl.a. hedelandskaber under Danske Plantesamfund på Botanisk Have